Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΕΡΑΤΑ - WHOLE WHEAT MONSTER SUGAR COOKIES

recipe in English at the end of the post



ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ HALLOWEEN

Αυτή η συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου και είναι εξ'ολοκλήρου με αλεύρι ολικής. Έχει αρκετούς μήνες που έχω κόψει τελείως το λευκό αλεύρι αφού ανακάλυψα ότι με πειράζει (προφανώς είχα δυσανεξία στη γλουτένη και δεν το ήξερα) γι'αυτό προσπαθώ όσο μπορώ να την αποφεύγω. Σε όλες τις συνταγές μου έχω αντικαταστήσει το λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής, ή με μισό ολικής - μισό βρώμη, ή με μισό ολικής - μισό χωρίς γλουτένη. Μέχρι στιγμής όλες οι συνταγές μου έχουν βγει πετυχημένες, ακόμη και η πίτσα με βρώμη!! Αν κι εσείς προσπαθείτε να ελαττώσετε τη γλουτένη μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους παραπάνω συνδυασμούς. 

Όπως θα καταλάβατε είναι μια από τις συνταγές που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων - Halloween που θα κάνουμε στο τέλος του Οκτώβρη. Είναι νόστιμα, υγιεινά, εύκολα και σίγουρα γουστόζικα! ;)



Υ.Γ. Με Royal Icing ή κάποιο άλλο λευκό γλάσο μπορείτε να τα διακοσμήσετε ως μούμιες. Εγώ χρησιμοποίησα λευκή κουβερτούρα που είναι λίγο πιο σκούρη οπότε μου βγήκαν τέρατα..αν και ξεκίνησα για μούμιες γι' αυτό και πρόσθεσα τα μίνι ζαχαρωτά (marshmallows) για στόματα.



  • ΥΛΙΚΑ:

2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 φλ. βρώμη
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. ηλιέλαιο
3/4 φλ. ζάχαρη
1 αβγό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Γλάσο: 
1 μπάρα λευκής κουβερτούρας
2 κ.σ. γάλα εβαπορέ

Διακόσμηση: 
κουφετάκια τύπου Μ & Μ για μάτια 
μίνι ζαχαρωτά για στόμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αβγό, το λάδι, και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ'ένα μικρό ταψάκι, ρίχνουμε τη ζύμη και την πιέζουμε καλά στον πάτο να γίνει ομοιόμορφη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά προτού τα κόψουμε και τα διακοσμήσουμε.

Για το γλάσο: Ζεσταίνουμε το γάλα (να μη βράσει), ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε τις μπάρες μπισκότου με ένα κουτάλι.

ENJOY!
_____________________________________________________________________

This is one of the recipes that our guests will enjoy on our Halloween Party for our son's birthday! They are healthy (well, if you overpass the amount of sugar included..), deliciouw and absolutely adorable, don't you think? My little pumpkin really loved them!

Let's bake them!

INGREDIENTS:


2 cups whole wheat flour
1/2 cup quick oats
2 tbsp butter
1/4 cup sunflower oil
3/4 cup sugar
1 large egg
1 tsp vanilla extract
1 tsp baking powder

Glaze: 
1 bar of white chocolate
2 tbsp condensed milk

Decoration:
Handful of M & Ms
mini marshmallows

DIRECTIONS:

Beat with mixer the butter and sugar until the mixture is fluffy. Add the egg, oil, and vanilla. Then add the flour, oats and baking powder and mix until you have a homogeneous dough.
Spread a baking sheet in a small pan, add the dough and press well to the bottom to become even.
Preheat the oven to 170oC.
Bake the cookies for 10-12 minutes. Remove them from the oven and let them cool well before you cut and decorate. 
For the glaze: Heat the milk (do not boil), pour the chocolate into pieces and mix until you have a smooth mixture. Wait to cool slightly and pour over the biscuit bars with a spoon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share