Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

GINGERBREAD BARS - ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

recipe in English at the end of the post

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

Επιτέλους ο Δεκέμβρης είναι εδώ και νιώθουμε πλέον έντονα το γιορτινό κλίμα!

Και φυσικά δε γίνονται Χριστούγεννα χωρίς gingerbread, αυτή την απίστευτη πικάντικη ζύμη με τη μυστηριώδη προέλευση.

Αφού την κάναμε Μπισκότα, μετά την κάναμε Cupcakes ήρθε η ώρα να την απολαύσουμε σε μπάρες.


Αφράτες, Μαστιχωτές, Νόστιμες, Πικάντικες Μπάρες με απαλό γλάσο κρέμας τυριού που λιώνουν στο στόμα... το τέλειο κέρασμα για τις γιορτές! 


Η ποσότητα για το γλάσο είναι αρκετή για 2 γλυκά. Χρησιμοποιώ τη μισή και την άλλη μισή τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να την ξαναχρειαστώ. Εσείς μπορείτε να μοιράσετε τις ποσότητες στη μέση και να φτιάξετε λιγότερο γλάσο.

Gingerbread Bars:
 
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 1 & 3/4 φλ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/3 κ.γ. γαρίφαλο

Γλάσο Κρέμας Τυριού
1/2 φλ. τυρί κρέμα
1/2 φλ. βούτυρο
3 φλ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

 
EKTEΛEΣH:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αβγό και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά.
Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρο-αλευρώνουμε μια μικρή φόρμα τετράγωνη ή στρόγγυλη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Ψήνουμε για 15-20' (μέχρι να πάρει χρώμα και μια οδοντογλυφίδα μπηγμένη στο κέντρο του να βγαίνει καθαρή).
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ετοιμάζουμε το γλάσο: Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Περιχύνουμε πάνω στο κέικ, κόβουμε σε μπαρες και σερβίρουμε.



ENJOY! 
 
__________________________________________________________________________________

GINGERBREAD BARS WITH CREAM CHEESE FROSTING



Gingerbread Bars:
 
  • 6 tbsp butter
  • 1 & 3/4 cups. flour
  • 4 tbsp honey
  • 1/2 cup. brown sugar
  • 1 egg
  • 1 tsp baking soda
  • 1 tsp cinnamon
  • 1/2 tsp ginger
  • 1/3 tsp cloves

Icing Cream Cheese
1/2 cup. cream cheese
1/2 cup. butter
3 cups. powdered sugar
1 vanilla

 
DIRECTIONS:
Preheat oven to 180C.
In a bowl, beat with mixer the butter and sugar until fluffy.
Add the egg and honey and continue beating.
In another bowl mix the dry ingredients.
Combine the liquid with solids and beat until you have a smooth mixture.
Grease a small square or round pan and pour in the mixture. Spread with a spatula.
Bake for 15-20 '(until golden brown and a toothpick entered into the center comes out clean).
Allow to completely cool and prepare the glaze: Beat with mixer all ingredients at medium speed until mixture becomes creamy. Drizzle over the cake, cut into bars and serve.

ENJOY!

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share