Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΚΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ - WHOLE WHEAT MANGO CUPCAKES

recipe in English at the end of the post

Τα πιο εξωτικά κεκάκια που φάγατε ποτέ με πιπεράτο μάνγκο και αρωματική-γλυκιά καρύδα.

Ακόμα ένα φρούτο που έμαθα πρόσφατα είναι το μάνγκο. Όπως με τα φαγητά έτσι και με τα φρούτα ήμουν λίγο δύσπιστη και διστακτική ως προς τη δοκιμή ασυνήθιστων και ξένων ως προς τις συνήθειές μου φρούτων.

Η πρώτη φορά που πήρα μια γεύση από μάνγο ήταν όταν ο μικρούλης μου ζήτησε παγωτό μάνγκο (ο οποίος παίρνει πάντα τις πιο περίεργες γεύσεις που υπάρχουν μέσα στο ζαχαροπλαστείο ή το παγωτατζίδικο). Και όταν δοκίμασα εξεπλάγην, μου άρεσε πάαααααααααρα πολύ! Είπα ότι αν και το φρούτο έχει τόσο ωραία γεύση τότε θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου. Και όντως έτσι έγινε. 

Αυτά είναι τα καλύτερα κεκάκια ολικής άλεσης που έχω φτιάξει και μπορούν κάλλιστα να φαγωθούν και για ένα χορταστικό και υγιεινό πρωινό.


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλ. πουρέ από ώριμο μάνγκο (στο μούλτι)
  • 2 φλ. αλεύρι ολικής
  • 1/2 φλ. καρύδα τριμμένη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 βανίλια ή 1/2 κ.γ. εκχύλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 β. και βάζουμε τις θηκούλες για μάφινς στη μαφινιέρα. 
Καθαρίζουμε και λιώνουμε το μάνγκο στο μούλτι.
Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, τη ζάχαρη και τη σόδα.
Προσθέτουμε και την καρύδα στο μείγμα.
Σ' ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον πουρέ, το αβγό, το βούτυρο και τη βανίλια.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Γεμίζουμε τις θηκούλες της μαφινιέρας και ψήνουμε για 20 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα που μπαίνει στο κέντρο τους να βγαίνει καθαρή).

ENJOY!
______________________________________________________________________

WHOLE GRAIN MANGO CUPCAKES

INGREDIENTS:
  • 1 cup mashed ripe mango (in food processor)
  • 2 c. whole grain flour
  • 1/2 cup grated coconut
  • 1/2 cup light brown sugar
  • 1/3 tsp cinnamon
  • 1/2 tsp soda
  • 1 small pinch of salt
  • 1 egg
  • 2 tbs butter
  • 1 vanilla powder (or 1 1/2 tsp extract)

 

DIRECTIONS: 

 Preheat oven to 170C, and line the muffin liners in the muffin pan. 
Peel and mash the mango in a food processor.
In a bowl mix the flour, salt, cinnamon, sugar and baking soda.
Add the coconut in the mixture .
In another bowl mix the remaining ingredients, puree, egg, butter and vanilla.
Combine the two mixtures and mix until combined.
Pour into the liners and bake for 20 minutes (or until golden brown and a toothpick entered into the center comes out clean).

ENJOY!

1 σχόλιο:

  1. Πέλα μου πολύ υγιεινά τα κεκάκια σου, άνετα τρώγονται για πρωινό!!
    Πολύ ωραία εμφάνιση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share