Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ - PASTA WITH BROCCOLI & YOGURT

recipe in english at the end of the post


Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα άκρως παρεξηγημένο και περιφρονημένο λαχανικό...... το μπρόκολο.

Αν δώσετε μια ευκαιρία σε αυτό το super food όχι μόνο θα ωφεληθείτε από τις πλούσιες βιταμίνες του αλλά θα το ευχαριστηθείτε κιόλας!


Κάθε τρόφιμο για να αναδείξει τη γεύση του πρέπει να ετοιμαστεί και να μαγειρευτεί καταλλήλως. Αν απλώς το πετάξουμε μέσα στην κατσαρόλα και το βράσουμε εννοείται ότι θα είναι άνοστο και χάλια! Αν δεν το καρυκέψουμε και δεν το συνοδέψουμε με καμιά σαλτσούλα πως να είναι νόστιμο???

Δοκιμάστε λοιπόν τον παρακάτω τρόπο μαγειρέματος και θα με θυμηθείτε. Μην αποκλείετε από τη διατροφή σας ένα λαχανικό που είναι από τα πιο αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά που υπάρχουν καθώς και πλούσια πηγή βιταμινών.


ΥΛΙΚΑ:


  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 1 μέτριο μπρόκολο
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος light ή φυτική
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Βράζουμε τα ζυμαρικά με μπόλικο αλάτι, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη (αν είστε μερακλήδες βάλτε τους και μια κουταλιά βούτυρο μετά το στράγγισμα).
 Ετοιμάζουμε το μπρόκολο: το πλένουμε πάρα πολύ καλά και κόβουμε τα μπουκετάκια του. Τ αβάζουμε στο ταψί με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 200 C. για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατευουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, το αβγό και τα τυριά μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Μοντάρισμα: Απλώνουμε τα ζυμαρικά σ'ένα πυρέξ. Από πάνω βάζουμε τα μπρόκολα και περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγι εξτρα κασεράκι.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 ________________________________________________________________________________

PASTA WITH BROCCOLI & YOGURT

Today I'll talk about a highly misunderstood and despised vegetable ...... broccoli.

If you give a chance to this super food will not only benefit from the rich vitamins but you will enjoy it too!

Each food in order to bring out its flavor should be prepared and cooked properly. If you simply throw it into the pot and boil it it surely going to be bland and awful! If you don' tseason it or you don' t accompany it with any sauce how can anything be tasty ???

So try cooking it the way I' m suggesting and you won' t regret it. Do not exclude from your diet a vegetable that is one the most antioxidant and anticancer foods available as well as rich source of vitamins.


INGREDIENTS:


  • 500 gr. of your favorite pasta 
  • 1 medium broccoli 
  • 1/2 cup yogurt 
  • 1/2 cup light cream or vegetable cream
  • 1/2 tsp paprika 
  • 3 tbsp oil 
  • 1 tsp sugar 
  • salt, pepper  
  • 1 egg 
  • 1/2 cup grated yellow cheese


DIRECTIONS:

 Boil the pasta in plenty of salt, drain and set aside (You can put a spoonful of butter after draining-optional). 
 Prepare the broccoli: wash too well and chop the florets. Put it into the pan with the oil, salt, pepper and sugar. Bake at 200 C. for 10 minutes. 
Prepare the yogurt sauce: Mix in a bowl the yogurt, cream, paprika, egg and cheese until well combined.

Installation: Spread the pasta in a baking dish. On top put the broccoli and pour the yogurt sauce. If desired sprinkle with a little extra cheese. 
Bake until golden brown and cheese has melted.

GOOD APPETITE!

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!! Παρόμοια συνταγή χρησιμοποιώ και εγώ για να καμουφλάρω το σούπερ αυτό συστατικό που κάποιοι (χμ όλοι εκτός από εμένα) δεν τρώνε και πολλά πράσινα στο σπίτι!! Μου άρεσε πολύ που χρησιμοποίησες γιαούρτι, σίγουρα θα δίνει κάτι έξτρα στην υφή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια επιτυχία το μπρόκολο δεν το περίμενα, δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share