Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

SMOOTHIE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ORANGE SMOOTHIE)




Σήμερα δε θα σας πω πολλά γιατί σας γράφω από το κρεβάτι του πόνου..
Το καινούργιο έτος είπε να μας καλωσορίσει με μια οικογενειακή γαστρεντερίτιδα (ευχαριστούμε πολύ 2015!!). Ευτυχώς ο μικρούλης μας είχε κάνει το εμβόλιο οπότε το πέρασε λίγο πιο χαλαρά. Εγώ κι ο άντρας μου....ας μην το σχολιάσω καλύτερα!! Ευτυχώς τώρα είμαστε στη φάση της ανάρρωσης.





Σήμερα λοιπόν σας έχω το αγαπημένο μας απογευματινό σνακ: χορταστικό, δροσιστικό και με πολλές βιταμίνες. Σχεδόν κάθε απόγευμα (όχι κάθε μέρα το ίδιο γιατί το βαριόμαστε) πίνουμε παρέα με τον Αχιλλίκο μου το Smoothie μας και βλέπουμε τα παιδικά μας. Ειδικά τώρα που αναρρώνουμε και πρέπει να αναπληρώσουμε βιταμίνες είναι ό, τι πρέπει.




Πρόσφατα ανακάλυψα ότι η τέλεια βάση για όλα τα smoothies είναι η παγωμένη μπανάνα. Ψιλοκόβουμε την μπανάνα σε αλουμινόχαρτο, τη βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα κι έχουμε την τέλεια βάση με κρεμώδη κι απαλή υφή. Αν δεν την ψιλοκόψετε και τη βάλετε ολόκληρη θα πρέπει να την αφήσετε και περισσότερη ώρα στην κατάψυξη. 
Αν έχετε καλό επεξεργαστή τροφίμων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρα τα πορτοκάλια (ξεφλουδισμένα φυσικά), αλλιώς μόνο το χυμό τους. Αν είναι πολύ ξινά βάλτε λίγο παραπάνω μέλι.


O μπουρμπυλήθρας ως συνήθως δεν περιμένει και ορμάει!!


Ποσότητα: 2
ΥΛΙΚΑ:


  • 1 παγωμένη μπανάνα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 3/4 φλ. γιαούρτι (εγώ βάζω 2%)
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
  • 2 κουτ. γλ. ξύσμα (προαιρετικά)

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα (βάζουμε ολόκληρα τα πορτοκάλια αν έχουμ δυνατό μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, αλλιώς μόνο το χυμό τους). Τα χτυπάμε για 3' περίπου μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε με μία φετούλα πορτοκάλι.

    ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!


    1 σχόλιο:

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    share